Cauta: Cauta

Noile anvelope pentru vehiculele cu tracţiune integrală sunt acum disponibile:
Lansarea anvelopelor Barum Bravuris 4x4

Hanovra, martie 2009. Lansarea noilor anvelope Bravuris 4x4 întregeşte portofoliul de produse al companiei Barum. Aceste noi anvelope pentru vehicule cu tracţiune integrală şi SUV-uri au fost concepute pentru a asigura o aderenţă optimă la manevrele laterale şi la frânare atunci când sunt utilizate pe carosabil şi oferă suficientă aderenţă pentru deplasarea în condiţii off-road uşoare. Distribuţia uniformă a presiunii la sol a conturului extra-plat asigură un nivel scăzut de uzură şi deci un randament kilometric înalt – ceea ce face ca noile anvelope Bravuris 4x4 să fie atractive pentru o gamă largă de vehicule cu tracţiune integrală. Noile Bravuris 4x4 sunt acum disponibile în 19 dimensiuni diferite, de la seria 80 la 55, potrivite pentru diametre ale jantei între 15" şi 19"; lăţimea anvelopei ajunge până la 265 mm. Gama include de asemenea un model pentru furgonete uşoare şi o linie în inch pentru SUV-uri americane.

 
Aici puteţi descărca acest comunicat de presă în format word (Dimensiune: 77 KB).

Proiectanţii de anvelope din cadrul grupului Barum au pus dintotdeauna accent pe linii de anvelope rentabile, care oferă standarde înalte de siguranţă. Astfel, conceptul primului produs 4x4 lansata de marca noastră asigură siguranţa şofatului la un preţ de achiziţie atractiv. „Pentru a ajunge la acest rezultat, am prevăzut noile anvelope cu muchii proeminente şi late în zona umărului, care garantează un nivel optim de rigiditate la frânare” declară Primus Kolmanz, inginer anvelope 4x4 în cadrul grupului Barum. „În acelaşi timp, compusul utilizat pentru realizarea anvelopei oferă aderenţa optimă pe drumuri ude.”

Aici puteţi descărca imaginea anvelopei Bravuris 4x4 în format cu rezoluţie înaltă.

Designul solid al celor trei nervuri din centrul căii de rulare garantează reacţia rapidă şi sigură a anvelopei la viraje, astfel încât manevrele de direcţie pot fi implementate în mod eficient, chiar şi în situaţii critice. Anvelopele Bravuris 4x4 au de asemenea rezultate bune în ceea ce priveşte aderenţa pe drumuri ude şi dispersia apei: „Cele patru caneluri largi asigură colectarea unor cantităţi mari de apă şi evacuarea rapidă din calea de rulare cu ajutorul canelurilor de pe flancul anvelopei” explică în continuare Kolmanz. „Astfel, anvelopele Bravuris 4x4 oferă un nivel înalt de siguranţă pe drumuri ude, atât în linie dreaptă cât şi la viraje”.

Conceptul dezvoltatorilor este un succes şi în ceea ce priveşte zgomotul de rulare al noilor Bravuris 4x4 – numărul diferit de muchii ale căii de rulare din partea centrală şi umărul anvelopei, plus utilizarea nervurilor pentru a crea mai multe secţiunii ale căii de rulare, asigură propagarea zgomotului pe frecvenţe diferite, rezultatul final fiind un nivel redus de zgomot.

Ca şi în cazul oricăror alte anvelope de vară, Barum recomandă utilizarea noilor anvelope 4x4 până când se ajunge la o adâncime a căii de rulare de 3 mm. Pentru a ne asigura că şoferii sunt conştienţi de acest nivel de uzură, noua anvelopă nu este prevăzută doar cu TWI normal (Indicator de uzură – mici nervuri cu o înălţime de 1.6 mm amplasate între muchiile căii de rulare), ci şi cu TWI de Vară. Acesta este de asemenea format din nervuri amplasate între muchiile căii de rulare, însă au o înălţime de 3 mm. Dacă adâncimea căii de rulare scade sub aceşti indicatori, distanţa de frânare pe drumuri ude creşte considerabil şi totodată creşte şi riscul de acvaplanare.

Noua anvelopă Barum 4x4 poate fi utilizată pe o gamă largă de vehicule, inclusiv modele populare precum Hyundai Tucson, Land Rover Defender, Mercedes M-Class şi Porsche Cayenne.

Faceţi click aici pentru a vedea întreaga gamă de dimensiuni
Bravuris 4x4.


Marca de anvelope Barum aparţine grupului Continental AG. Cu o cifră de afaceri de peste 24 miliarde de euro în 2008, concernul Continental se numără printre cei mai importanţi furnizori auto din lume. Cu produsele sale din domeniul sistemelor de frânare, al sistemelor şi componentelor de propulsie şi de rulare, instrumentare, soluţii infotainment, sisteme electronice pentru autovehicule şi produse tehnice din elastomeri, corporaţia îşi aduce contribuţia la siguranţa în trafic şi la protecţia climei. În plus, Continental este un partener competent în comunicarea auto interconectată. În prezent, compania are aproximativ 140.000 de angajaţi, în 190 de locaţii din 35 de ţări.

Continental este lider de piaţă în Europa în sectorul anvelopelor PLT (autoturisme şi camioane uşoare). În segmentul de Echipare Originală, peste 30% din vehiculele noi din Europa ies pe poarta fabricii cu anvelope Continental. Diviziile de Anvelope sunt Sponsor Oficial al Campionatului Mondial FIFA 2010TM. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.ContiSoccerWorld.com.

Klaus Engelhart


Continental AG

Rubber Group

Departamentul de relaţii publice şi de presă al Diviziei de Anvelope PLT

Büttnerstrasse 25

D -30165 Hanovra

Telefon: +49 (0) 511/ 938 2285

Fax: +49 (0) 511/ 938 2455

E-mail: klaus.engelhart@conti.de

www.barum-online.com